Фирма ”Братя Гьокови” е създадена през 1997 година. В началото производствената гама се състои от дамско и мъжко  памучно бельо. Независимо от малкия си мащаб на производство, фирмата бързо завоюва своето място на пазара благодарение на качествените материали, професионализма на работещите в нея и не на последно място правилната пазарна ориентация. За да отговори на повишения интерес към непрекъснато нарастващата производствена гама, фирмата многократно разширява производствените си мощности, като през 2006 г. управителите на „Братя Гьокови” ООД построяват собствена сграда, разположена на площ от 2500 кв.м. Производствените възможности на фирмата нарастват и производствената гама вече надхвърля 520 артикула, обхващащи всички възрастови групи и размери бельо и пижами. Въведен е качествен контрол на всички нива: входящ, междинен и краен, което води до  високо качество на продукцията. Ето защо „Братя Гьокови” ООД работи изключително и само с реномирани турски, италиански и български доставчици на платове.

Производствената база на фирмата разполага с дизайнерски отдел, бродирачен отдел, кроялно, гладачно, отдел пакетаж, преса за термотрансферен печат и ситопечат.
Фирмата кандидатства по проект, осъществен с подкрепата на Европейски съюз:
· “Подкрепа за повишаване на конкурентноспособността на малките фирми”.
 Към настоящия момент „Братя Гьокови” ООД работи освен за българския пазар, и за словенските вериги “Меркатор” и “Шпар” .
Фирмата е участвала в изложенията “Произведено в България” и Пловдивски панаир.
 

Сграда "Братя Гьокови" ООД   Шивачен цех "Братя Гьокови" ООД